- Totalvitál
- Blog
- Zöldséges nokedli parmezánnal!
Zöldséges nokedli parmezánnal!
Egy kis varázslattal a hétköznapi zöldségek is igazi ínyencséggé válhatnak! Egy ínycsiklandó és egészséges nokedli receptet osztanék meg veled, amelyben a karfiolt, a brokkolit és a sárgarépát egyszerűen főzzük, majd aprítóba tesszük, hogy elkészítsük a színes és tápláló tésztát.
Íme egy feldobott verziója a receptnek:
Egy kis varázslattal a hétköznapi zöldségek is igazi ínyencséggé válhatnak! A karfiolt, a brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd finoman aprítjuk egy késes aprítóban. Ezután külön-külön színenként keverjük össze őket egy-egy friss tojással, egy csipet sóval és egy kis kacsazsírral, majd lágy, habos nokedli tésztát készítünk, hozzáadva némi tojásfehérje port és lisztvarázst.
A friss és illatos nokedlit szép sorban szaggatjuk és forró, sós vízben főzzük, először a karfiolost, majd a répásat és végül a brokkolival megspékelve. Amikor elkészültek, hideg vízbe merítjük őket, hogy megőrizzék a szép színüket és az állagukat.
Tálaláskor pedig a szemet gyönyörködtető, vibráló zöld, narancssárga és fehér nokedliket reszelt parmezánnal és ToTu túróval koronázzuk. Ez a fenséges fogás tökéletes választás ha egészségeset és finomat szeretnénk enni.
Egészségetekre.
Hozzávalók 3 adaghoz
- 500 g karfiolrózsa
- 500 g brokkolirózsa
- 500 g sárgarépa
- 12 dkg paleoLét lisztvarázs ( szükség szerint)
- 3 db tojás
- 3 tk. kacsazsír
- 3 tk. tojásfehérje por (opcionális)
- 1 csipetnyi só