még 25 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Keresés

Zöldséges nokedli parmezánnal!

Zöldséges nokedli parmezánnal! Receptek 2023.04.25.

Egy kis varázslattal a hétköznapi zöldségek is igazi ínyencséggé válhatnak! Egy ínycsiklandó és egészséges nokedli receptet osztanék meg veled, amelyben a karfiolt, a brokkolit és a sárgarépát egyszerűen főzzük, majd aprítóba tesszük, hogy elkészítsük a színes és tápláló tésztát.

Íme egy feldobott verziója a receptnek:

Egy kis varázslattal a hétköznapi zöldségek is igazi ínyencséggé válhatnak! A karfiolt, a brokkolit és a sárgarépát enyhén sós vízben puhára főzzük, majd finoman aprítjuk egy késes aprítóban. Ezután külön-külön színenként keverjük össze őket egy-egy friss tojással, egy csipet sóval és egy kis kacsazsírral, majd lágy, habos nokedli tésztát készítünk, hozzáadva némi tojásfehérje port és lisztvarázst.

A friss és illatos nokedlit szép sorban szaggatjuk és forró, sós vízben főzzük, először a karfiolost, majd a répásat és végül a brokkolival megspékelve. Amikor elkészültek, hideg vízbe merítjük őket, hogy megőrizzék a szép színüket és az állagukat.

Tálaláskor pedig a szemet gyönyörködtető, vibráló zöld, narancssárga és fehér nokedliket reszelt parmezánnal és ToTu túróval koronázzuk. Ez a fenséges fogás tökéletes választás ha egészségeset és finomat szeretnénk enni.

Egészségetekre.

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 500 g karfiolrózsa
  • 500 g brokkolirózsa
  • 500 g sárgarépa
  • 12 dkg paleoLét lisztvarázs ( szükség szerint)
  • 3 db tojás
  • 3 tk. kacsazsír
  • 3 tk. tojásfehérje por (opcionális)
  • 1 csipetnyi

Kapcsolódó termékek

Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen