még 25 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz
Tovább
- Totalvitál
- Blog
- Medvehagymás pestos csiga
Medvehagymás pestos csiga
Végre itt a tavasz és ha tavasz, akkor jöhet a medvehagyma. Érdemes jól kihasználni a rövid ideig tartó medvehagyma szezont és készítsünk vele minél több ételt, péksüteményt. Ti szoktatok télre medvehagymát eltenni? Ehhez a csigához először is készítettünk egy medvehagymás pestot, ami ezen kívül számtalan módon felhasználható. A következő receptben például tésztát bolondítunk meg a pestoval, de kerülhet akár pogácsába is. A csiga tésztájával igazán könnyű bánni, jól tekerhető, formázható.
Elkészítés:
- A tésztához a mézet keverjük el a langyos tejben. Morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel.
- Mérjük egy keverőtálba a lisztkeveréket, a sót, a reszelt sajtot. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvasztott margarint és gyúrjunk egynemű tésztát.
- Fedjük le egy fóliával és szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet.
- A pestohoz a szeletelt mandulát száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára pár perc alatt.
- A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd itassuk le róla a vizet és vágjuk rusztikusra.
- A parmezánt reszeljük le.
- Az összes hozzávalót tegyük egy késés aprítóba és daráljuk simára.
- A sajtkrémes töltelékhez a medve sajtokat tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt és alaposan keverjük össze.
- A megkelt tésztát gyúrjuk át, majd nyújtsuk egész vékony téglalappá.
- Kenjük meg a sajtkrémmel és oszlassunk el a tetején 1 evőkanál pestot.
- Pizzavágó segítségével vágjunk kb. 1 ujjnyi vastag csíkokat és ezeket tekerjük fel.
- Tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, ízlés szerint szórjunk a tetejükre reszelt sajtot és pihentessük újabb 30 percet.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók 1 adaghoz
- 150 g langyos tej
- 1,5 teáskanál méz
- 10 g friss élesztő
- 230 g it’s us Mimen cirok pékárú lisztkeverék
- 6 g só
- 50 g reszelt sajt
- 1 db M-es méretű tojássárgája
- 30 g olvasztott margarin vagy vaj
- 5 db medve sajt
- 50 g reszelt sajt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 2 marék szeletelt mandula
- 1 nagy csipet só
- 1 dl olívaolaj
- 1 evőkanál reszelt parmezán
Címkék
Kapcsolódó termékek
Kosár
Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.