még 25 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Keresés

Medvehagymás pestos csiga

Medvehagymás pestos csiga Receptek 2023.05.11.

Végre itt a tavasz és ha tavasz, akkor jöhet a medvehagyma. Érdemes jól kihasználni a rövid ideig tartó medvehagyma szezont és készítsünk vele minél több ételt, péksüteményt. Ti szoktatok télre medvehagymát eltenni? Ehhez a csigához először is készítettünk egy medvehagymás pestot, ami ezen kívül számtalan módon felhasználható. A következő receptben például tésztát bolondítunk meg a pestoval, de kerülhet akár pogácsába is. A csiga tésztájával igazán könnyű bánni, jól tekerhető, formázható.

Elkészítés:

  • A tésztához a mézet keverjük el a langyos tejben. Morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel.
  • Mérjük egy keverőtálba a lisztkeveréket, a sót, a reszelt sajtot. Öntsük hozzá a felfuttatott élesztőt, adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvasztott margarint és gyúrjunk egynemű tésztát.
  • Fedjük le egy fóliával és szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet.
  • A pestohoz a szeletelt mandulát száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára pár perc alatt.
  • A medvehagymát alaposan mossuk meg, majd itassuk le róla a vizet és vágjuk rusztikusra.
  • A parmezánt reszeljük le.
  • Az összes hozzávalót tegyük egy késés aprítóba és daráljuk simára.
  • A sajtkrémes töltelékhez a medve sajtokat tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk össze. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a tejfölt és alaposan keverjük össze.
  • A megkelt tésztát gyúrjuk át, majd nyújtsuk egész vékony téglalappá.
  • Kenjük meg a sajtkrémmel és oszlassunk el a tetején 1 evőkanál pestot.
  • Pizzavágó segítségével vágjunk kb. 1 ujjnyi vastag csíkokat és ezeket tekerjük fel.
  • Tegyük a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, ízlés szerint szórjunk a tetejükre reszelt sajtot és pihentessük újabb 30 percet.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 150 g langyos tej
  • 1,5 teáskanál méz
  • 10 g friss élesztő
  • 230 g it’s us Mimen cirok pékárú lisztkeverék
  • 6 g
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 db M-es méretű tojássárgája
  • 30 g olvasztott margarin vagy vaj
  • 5 db medve sajt
  • 50 g reszelt sajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 2 marék szeletelt mandula
  • 1 nagy csipet
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál reszelt parmezán

Címkék

Kapcsolódó termékek

Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen