még 25 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz
Tovább
- Totalvitál
- Blog
- Gluténmentes, vaslábosban sült kenyér
Gluténmentes, vaslábosban sült kenyér
Napokig puha, foszlós, finom kenyér gluténmentesen? Természetesen ez sem lehetetlen. Ezt a receptet jól mentsétek el, mert garantáltan sokszor lesz szükségetek rá. A végeredmény megszólalásig hasonlít a hagyományosra. Fontos, hogy olyan lábosban süssétek, aminek a tetejét sütés közben rá lehet tenni és legyen elég tere a kenyérnek rendesen megnőni.
Elkészítés:
- Mérjük egy keverőtálba a langyos vizet, a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd perc alatt futtassuk fel.
- Adjuk hozzá a por állagú útifüvet és keverjük csomómentesre.
- Öntsük hozzá a lisztkeverékeket, a sót és alaposan dagasszuk meg, közben csurgassuk hozzá az olajat.
- Rizsliszttel megszórt felületen gyúrjuk át a tésztát és tegyük rizsliszttel megszórt kelesztőtálba. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet, vagy 40 fokos sütőben 40 percet.
- Tegyük a sütőbe egy vaslábost a fedővel együtt és melegítsük fel 220 fokra.
- A lábost vegyük ki a sütőből, a megkelt kenyeret borítsuk egy sütőpapírra és emeljük a forró lábosba, majd tetszés szerint vágjuk be a tetejét és tegyük rá a fedőt.
- A sütő hőmérsékletét vegyük vissza 200°C-ra és süssük a kenyeret 30 percet, majd vegyük le a tetejét és süssük további 30 percet.
- A megsült kenyeret rácson hűtsük ki.
Forrás: itsusfood
Hozzávalók 1 adaghoz
- 500 g langyos víz
- 1 teáskanál cukor (nádcukor vagy méz)
- 25 g friss élesztő
- 12 g naturbit psyllium rost
- 250 g it’s us miklos’ universal plus mix lisztkeverék prebiotikus cikóriainulinnal
- 250 g it’s us miklos’ bread mix lisztkeverék
- 15 g só
- 2 evőkanál olaj
Címkék
Kapcsolódó termékek
Kosár
Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.