még 25 000 Ft hiányzik az ingyenes szállításhoz Tovább
Menu Keresés

Gluténmentes, vaslábosban sült kenyér

Gluténmentes, vaslábosban sült kenyér Receptek 2023.05.12.

Napokig puha, foszlós, finom kenyér gluténmentesen? Természetesen ez sem lehetetlen. Ezt a receptet jól mentsétek el, mert garantáltan sokszor lesz szükségetek rá. A végeredmény megszólalásig hasonlít a hagyományosra. Fontos, hogy olyan lábosban süssétek, aminek a tetejét sütés közben rá lehet tenni és legyen elég tere a kenyérnek rendesen megnőni.

Elkészítés:

  • Mérjük egy keverőtálba a langyos vizet, a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt, majd perc alatt futtassuk fel.
  • Adjuk hozzá a por állagú útifüvet és keverjük csomómentesre.
  • Öntsük hozzá a lisztkeverékeket, a sót és alaposan dagasszuk meg, közben csurgassuk hozzá az olajat.
  • Rizsliszttel megszórt felületen gyúrjuk át a tésztát és tegyük rizsliszttel megszórt kelesztőtálba. Takarjuk le egy tiszta konyharuhával és szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet, vagy 40 fokos sütőben 40 percet.
  • Tegyük a sütőbe egy vaslábost a fedővel együtt és melegítsük fel 220 fokra.
  • A lábost vegyük ki a sütőből, a megkelt kenyeret borítsuk egy sütőpapírra és emeljük a forró lábosba, majd tetszés szerint vágjuk be a tetejét és tegyük rá a fedőt.
  • A sütő hőmérsékletét vegyük vissza 200°C-ra és süssük a kenyeret 30 percet, majd vegyük le a tetejét és süssük további 30 percet.
  • A megsült kenyeret rácson hűtsük ki.

Forrás: itsusfood

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 500 g langyos víz
  • 1 teáskanál cukor (nádcukor vagy méz)
  • 25 g friss élesztő
  • 12 g naturbit psyllium rost
  • 250 g it’s us miklos’ universal plus mix lisztkeverék prebiotikus cikóriainulinnal
  • 250 g it’s us miklos’ bread mix lisztkeverék
  • 15 g
  • 2 evőkanál olaj

Címkék

Kapcsolódó termékek

Back to Top
Kosár Bezárás
Jelenleg még üres a kosarad.
Összesen