- Totalvitál
- Blog
- Glutén- és tejmentes csokis kenyér
Glutén- és tejmentes csokis kenyér
Ezt a desszertet szigorúan azoknak ajánljuk, akik rajonganak a csoki izéért. Aki csak úgy ímmel – ámmal eszegeti, felezze meg nyugodtan a csoki mennyiségét. Egy keverőtál, egy spatula, egy sütőforma. Ennyi az eszköz igény hozzá. Az összes hozzávalót alaposan összekeverjük és már mehet is a sütőbe. Csak ne felejtsük el a csokit. Mehet nyugodtan a tésztába és a tetejére is.
Üssük egy keverőtálba a tojásokat, adjuk hozzá a nádcukrot és spatulával keverjük össze. Ehhez mehet az olvasztott margarin, a holland kakaó, a lisztkeverék, a vanília aroma és a kávé. Ha csomómentesre kevertük, adjuk hozzá a rusztikusra darabolt csokoládé 2/3 részét, majd simítsuk kis méretű kenyérsütő formába. Szórjuk meg a maradék csokival és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt süssük készre. Hűtsük legalább langyosra.
Forrás: it's us
Hozzávalók 1 adaghoz
- 170 g it’s us miklos’ universal mix lisztkeverék
- 50 g holland kakaó
- 200 g nádcukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 100 g olvasztott margarin
- 2 db M-es méretű tojás
- 45 ml eszpresszó kávé
- 125 g étcsokoládé