- Totalvitál
- Blog
- Glutén- és tejmentes boci muffin
Glutén- és tejmentes boci muffin
Annyira, de annyira tökéletesek lettek ezek az apró muffinok, hogy egyszerre legalább 4-5 db-ot lehet felfalni belőle. Oké, a méretük sem túl nagy, de az ízük valóban fenséges. Puha, szaftos és természetesen édes. Ebből a mennyiségből 24 db apró, vagy 12 db normál méretű muffin süthető. Készítsétek el ti is, ezt nem csak a gyerekek fogják kedvelni.
A tojásokat habosítsuk fel a cukorral, majd adjuk hozzá a növényi italt és az olajat. Öntsük hozzá a lisztkeveréket, a sütőport és keverjük csomómentesre. A massza 1/3-ad részéhez keverjük a kakaóport. Osszuk a sárga tésztát 24 db pici muffin formába és tegyünk 1-1 teáskanál kakaós masszát a tetejére. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt süssük készre.
Forrás: it's us
Hozzávalók 1 adaghoz
- 2 db M-es méretű tojás
- 100 g it’s us miklos’ universal mix lisztkeverék
- 40 ml növenyi ital
- 80 ml olaj
- 72 g cukor (most nádcukor)
- 5 g sütőpor
- 8 g holland kakaó